Unge

En god ramme for et ungdomsliv

Den unge tilbydes en tryg og forudsigelig struktur i hverdagen. Man kan få hjælp til at komme op om morgenen, få smurt madpakke, overholde aftaler, lektielæsning mv. Den unge får to kontaktpædagoger, der sammen med den unge laver planer for fremtiden. Der kan også ydes støtte til botræning, etableres efterværn mm. Den unge vil altid blive inddraget hvis støtteforanstaltninger skal forsætte efter udskrivning fra Dohns Minde.

Eget værelse
Alle børn og unge har deres eget værelse. Alle værelser er indrettet med seng, klædeskab reol og skrivebord. Den unge kan være med til at indrette værelset og give det et personligt præg.

Udendørs aktiviteter
Vi ligger centralt, tæt på bibliotek, skoler og indkøb. Vi er omgivet af en stor dejlig have, hvor vi bruger meget af tiden om sommeren. Når vejret tillader det spiser vi ude, griller og drikker eftermiddagsthe. I haven er der bl.a. fodboldmål og basketballbane.

Fjernsyn og internet
Vi har flere fjernsynsstuer, fælles computere og trådløst internet. En del af vores børn og unge har egen laptop og/eller mobil der kan bruge det trådløse internet. Vi ser film, spiller spil på playstation mm. Vi synes det er vigtigt at børn og unge er opdaterede og har gode muligheder for at udfolde sig gennem elektroniske medier.

Børne- og ungemøder
Vi holder ungemøder hver anden uge. Her er der mulighed for at få indflydelse på mange ting f.eks. hvilke aktiviteter der skal tilbydes og hvilken mad der skal tilberedes.